T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Abant İlkokulu

Haberler

Nis

İl Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından okulumuz öğrencilerine " Karayolu Trafik Güvenliği" eğitimi verildi. İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Nisan ayında

1-Tüm Sınıflarda" Bu Nedir?" etkinliği,

2-Tüm Sınıflarda Duvar Yazısı(Grafiti) çalışması,

3-İl Geneli "Video Yarışması" yapılacaktır.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında Mart ayında, Kare Bulmaca etkinliği , Pazen tahta kartı, figürlerle ve manyetik tahta kartı ile anlatım etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Okulumuzda,18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. yıl dönümünde, çocuklarımızın hazırladığı etkinlik ve gösteriler gerçekleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere,tüm şehitlerimiz rahmet ,saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Yeryüzünde gördüğümüz her şey, kadının eseridir." - Mustafa Kemal Atatürk

Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Okulumuzdaki kadın öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutluyoruz.

Mrt

2 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir. İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur. Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır. Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:   "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftası kutlanıyor.

Mrt

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde ilkokul öğrencilerinin  düşünme ve bilişsel becerilerini güçlendirmek amacıyla Mevlana İlkokulu organizasyonunda düzenlenen ''İlkokullar Arası Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması'' na katıldık. Yarışmada okulumuzu başarı ile temsil eden tüm öğrencilerimizi kutluyoruz.

Mrt

1- 7 Mart Deprem haftası etkinlikleri kapsamında" Deprem ve Tahliye Tatbikatı yapıldı.

Şbt

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli tarafından okulumuz öğrencilerine “Okul Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Şbt

Bolu İl Milli EğitimMüdürlüğü koordinesinde 100. Yıl İlkokulu organizasyonunda düzenlenen İlkokullar Arası Masal Anlatma Yarışmasında il 3.sü olduk. Emeği geçen öğretmenimiz F.Seher ARSLAN ve öğrencimiz Merve'yi tebrik ediyoruz.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde ülkemiz deprem gerçeğiyle bir kere daha yüzleşmiştir. Bakanlığımız deprem farkındalığı oluşturmak ve ülkemizin bu gerçeğinin eğitimle olan ilişkisinin önemine vurgu yapmak için okullarda dikkat çekici ve farkındalık oluşturacak bir takım etkinliklerin 5-9 Şubat aralığında yapılmasını talep etmiştir. Okulumuzda çeşitli etkinlikler yapılmıştır.

Ock

Bakanlığımızın, 2023-2024 Eğitim öğretim yılı 1.dönemin son haftasında uygulanmak üzere, öğrencilerin zihinsel,sosyal,duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla"Dönem sonu Sosyal Etkinlik Faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Ock

Enerji kaynaklarının akılcı, israf edilmeden, gerektiği kadar ve verimli kullanılması için ve bu bilincin yaygınlaşması adına her yıl Ocak ayının 2.haftası "Enerji Tasarrufu Haftası" olarak kutlanıyor.

Enerji Tasarrufu ve Enerji Verimliliği enerji kullanımında iki önemli kavramdır. Enerji tasarrufu, enerjinin gerektiği kadar israf edilmeden kullanılması, hatta biraz da konforumuzdan ödün vererek tüketilmesini sağlamaktır. Örneğin, evlerimizde ayrı ayrı odalarda işlerimizi yapmaktansa bir araya gelerek, tek bir aydınlatma altında bunu yapmak bir enerji tasarrufu adımıdır.

Enerji verimliliği ise, en az enerji kullanımı ile en etkin şekilde işin gerçekleştirilebilmesi işidir. Örneğin; bir odayı eski halojen lambalar aracılığıyla aydınlatmak yerine aynı aydınlatma ihtiyacını daha az enerji tüketerek karşılayabilen led teknolojili lambalar ile aydınlatmak bir verimlilik uygulamasıdır.

Verimlilik ile tasarruf arasındaki farkı şu şekilde özetleyebiliriz : Verimlik akılcı enerji kullanım yöntemleri üzerine odaklıdır, tasarruf ise enerji kullanımını en aza indirme odaklıdır. 

 

Enerji tasarrufu için şunlar yapılmalıdır :

* Kullanmadığınız elektrikli aletlerin fişlerini prizden çıkarın.

* Buzdolabı ve buzluğunuzun kapağını gereksiz yere açıp kapatmayın.

* Su ısıtıcınıza (kettle) ihtiyacınız olan miktardan fazla su koymayın.

* Daha uzun dayanan ve elektrik tüketimi az olan kompakt florasan ampulleri seçin.

* Oturmadığınız odalarda yanan ışıkları kapatın.

* Kapı, pencere kenarlarında bulunan çatlak ver yarıkları kapatın.

* Kullanacağınız ev aletlerini satın alırken yalnızca fiyat olarak değil, enerji tasarrufu açısından da değerlendirin.

* İşiniz bittiğinde elektrikli cihazlarınızı düğmesinden kapatın. 

 

Peki bu kapsamda biz okul olarak neler yaptık? Kısaca birkaç madde ile özetleyelim : 

1- Öğrencilerimizi ve velilerimizi bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak için okul web sitemizde konu hakkında bilgilendirici bir web haberi yayınladık.

2- Okul girişinde "Enerji Verimliliği" konulu yazılı ve görsel bir pano hazırladık.

3- Lambaları açıp-kapattığımız elektrik düğmelerinin yanlarına "lüzumsuzsa söndür, yüzleri güldür." şeklinde dikkat çekici uyarı ve hatırlatma yazıları astık. Ayrıca kullanılmayan elektrikli ve elektronik cihazların fişlerini hem okulda hem de evlerinde prizden çıkarmaları gerektiğini öğrencilerimize hatırlattık.

4- Yine tuvalet ve lavabolardaki muslukların yanlarına "suyu boşa harcama" ve "Su hayattır. Suyumuzu israf etmeyelim, geleceğimizi tüketmeyelim." gibi uyarı ve hatırlatma yazıları astık.

5- Öğrencilerimize konu hakkında eğitici videolar izlettik.

6- Konu hakkında okulumuza gönderilen resmi yazıdaki linkten faydalanarak öğrencilerimizle eğitici görseller ve videolar paylaştık. İçeriğinden faydalandığımız link aşağıdadır:

https://enerji.gov.tr/evced-bilinclendirme-tanitim-ve-bilinclendirme

7- Hafta boyunca örnek uygulamalarla öğrencilerimizin dikkatlerini çekmeye çalıştık. 

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında “Dede Korkut Hikayeleri’ nden hareketle yeni bir hikaye  yazma yarışması düzenlenmiştir.

Yarışmaya son katılım tarihi 16 Ocak 2024 ‘tür

2,3 ve 4. Sınıflar katılacaktır.

Her sınıf, 1.olan eseri idareye telim edecektir.

Eserler en az 2 sayfa, en fazla 6 sayfa olacaktır.

Eserlerin Dede Korkut Hikayeleri tarzında yazılması gerekmektedir.

 DEDE KORKUT HİKAYELERİ İÇİN TIKLAYINIZ.